wonen

Maandbudget berekenen

Geschreven op 26 mei 2013 door Sven Coeck.
26 May 2013

Pas wanneer je alleen gaat wonen (of samen), besef je hoeveel leven eigenlijk kost. Om meer controle te krijgen over je maandelijkse uitgaven, bereken je best een maandbudget.

Een huis kopen: budget bepalen

Geschreven op 02 april 2013 door Sven Coeck.
02 Apr 2013

Wie me volgt op Twitter zag het met misschien al: we hebben een huis gekocht! Wat ik vooral ontdekte is dat een huis kopen behoorlijk ingewikkeld kan zijn. Daarom neem ik jullie  graag mee op ons avontuur in de hoop wat duidelijkheid te kunnen schenken aan andere first-time buyers. Stap 1: je budget bepalen

Gastartikel: kotgenoten leren kennen

Geschreven op 14 oktober 2012 door Dieke De Prins.
14 Oct 2012

Zelf ben ik toevallig een twentysomething die werkt, maar er zijn ook een pak twentysomethings die studeren en op kot gaan. Voor die mensen heeft student/designer/blogger Ines een paar leuke tips om kotgenoten beter te leren kennen. Want op kot zitten is natuurlijk nog eens zo leuk als de sfeer goed zit!

Geldtip: Boodschappenlijstje

Geschreven op 22 september 2012 door Dieke De Prins.
22 Sep 2012

Ongetwijfeld een herkenbare situatie: je komt thuis van de winkel en je beseft dat je iets vergeten bent. Als je de volgende dag dan terug naar de winkel gaat om de vergeten ingrediënten op te halen, kom je vaak met onnodige rommel (en dus onnondige kosten) thuis. Oplossing: een boodschappenlijstje.

DIY: lampenkappen opfrissen

Geschreven op 12 september 2012 door Dieke De Prins.
12 Sep 2012

Toen m'n vriend en ik twee jaar geleden gingen samenwonen, moesten we niet veel geld uitgeven aan meubilair en decoratie. Een groot deel van onze spullen kregen we via vrienden en familie. De lampenkappen hingen zelfs gewoon al in het appartement. Enige probleem: de kleur paste niet bij in het interieur. Gelukkig hebben we lieve mama's die dat snel wisten op te lossen!

Weg ermee!

Geschreven op 11 maart 2012 door Dieke De Prins.
11 Mar 2012

Dat mijn kast dringend een opruimbeurt nodig had, lag niet zo zeer aan de nakende lente. Eerder aan het feit dat ik een specifieke broek niet kon vinden. Resultaat: alle kleren op de grond en uiteindelijk bleek de broek mooi over mijn bureaustoel te hangen. En dan sta je daar, met een berg kleren en een lege kast. Aan de slag dan maar!

Een kind kan de was doen

Geschreven op 03 oktober 2011 door Dieke De Prins.
03 Oct 2011

Voor de perfecte garderobe moet je je kleren ook kunnen onderhouden. Maar wat wil dat Chinees op het etiket van die jurk nu eigenlijk zeggen? En hoe sorteer ik de was?

Sorteren

Je kan niet zomaar alle kledij samen in de wastrommel proppen. Om te beginnen moet je dus gaan sorteren.

Subscribe to wonen