Recept: worteltjes en aardappelen met rozemarijn en honing

Geschreven op 17 augustus 2014 door Dieke De Prins.
17 Aug 2014

Gekookte aardappelen en gestoofde groenten gaan al snel vervelen. Met dit recept geef je een eenvoudige en vooral lekkere twist aan een doordeweekse klassieker.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 grote aardappelen
  • 8 grote wortelen
  • 2 sjalotten
  • honing
  • rozemarijn
  • tijm
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Was de aardappelen en snij ze in grove stukken. Laat de schil er aan, want die geeft smaak!
  • Schil de wortelen en snij ook die in grove stukken
  • Hak de sjalot fijn
  • Vet de schaal in met wat olijfolie en gooi er alle groenten in
  • Sprenkel enkele lepels olijfolie en honing over de groenten
  • Kruid het geheel naar smaak met peper, zout, rozemarijn en tijm
  • Meng goed zodat alle aardappelen en wortelen een jasje van kruiden hebben
  • Zet ongeveer een uur in de oven en roer geregeld door.