Recept: chocolade cake in a mug

Geschreven op 02 februari 2014 door Dieke De Prins.
02 Feb 2014

Vandaag is de dag dat ik officieel afscheid neem van mijn maatje XS, want ik heb ontdekt hoe je in 5 minuutjes heerlijke chocoladecake maakt!

Ik verdikken, iedereen verdikken dus hier is mijn versie van de alombekende "cake in a mug".

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zelfrijzende bloem
  • 4 eetlepels suiker
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel hagelslag (of chocoladestukjes)
  • snuifje zout
  • stevige snuif cayennepeper
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels olie

Bereiding

  • Meng alle droge ingrediënten in een grote mok of een kommetje. De cake zal rijzen dus je hebt iets nodig dat groot genoeg is!
  • Voeg de melk, olie en het ei toe
  • Meng alles tot een stevig, glad mengsel
  • Zet 2 minuten en 50 seconden in de microgolfoven

Let wel, de bakduur hangt af van toestel tot toestel. Bij mijn microgolfoven werd de cake na 3 minuten al droog en rubberachtig.

Laat gerust in de comments weten wat jullie van het recept vinden!