eten

Recept: worteltjes en aardappelen met rozemarijn en honing

Geschreven op 17 augustus 2014 door Dieke De Prins.
17 Aug 2014

Gekookte aardappelen en gestoofde groenten gaan al snel vervelen. Met dit recept geef je een eenvoudige en vooral lekkere twist aan een doordeweekse klassieker.

Vers en gezond aan je voordeur

Geschreven op 12 april 2014 door Dieke De Prins.
12 Apr 2014

Fruit en groenten recht van het veld aan je voordeur, veel verser kan het niet. Daarom besloot ik om deze week de versafdeling in de winkel links te laten liggen en een bestelling te plaatsen bij Vers en gezond in Leest.

Recept: chocolade cake in a mug

Geschreven op 02 februari 2014 door Dieke De Prins.
02 Feb 2014

Vandaag is de dag dat ik officieel afscheid neem van mijn maatje XS, want ik heb ontdekt hoe je in 5 minuutjes heerlijke chocoladecake maakt!

Pinterest getest: cakebeslag in een wafelijzer

Geschreven op 03 mei 2013 door Dieke De Prins.
03 May 2013

Pinterest staat vol handige tips en tricks. Ze verzamelen op je eigen boards gaat vlot, maar soms is het tijd om er ook eens echt eentje te testen. Ik stel voor: cakebeslag in een wafelijzer.

Dagen zonder vlees: ik doe mee

Geschreven op 20 januari 2013 door Dieke De Prins.
20 Jan 2013

Met één dag zonder vlees of vis bespaar je 11m² op je ecologische voetafdruk, 100 liter water en maar liefst 2 kg broeikasgassen. Maak daar nu eens 40 dagen van met zoveel mogelijk mensen: dat kan al tellen!

Recept: smoothie met frambozen

Geschreven op 12 januari 2013 door Dieke De Prins.
12 Jan 2013

We zijn er even aan ontsnapt, maar nu begint de temperatuur toch wel stevig te zakken en griep doet weer stevig de ronde. Een stevige vitamineboost is dus zeker geen overbodige luxe!

Recept: broodpudding

Geschreven op 07 oktober 2012 door Dieke De Prins.
07 Oct 2012

Voor roomijs is de temperatuur al veel te sterk gezakt, dus we hebben dringend nood aan knusse zoetigheden voor bij een kop warme chocolademelk. Broodpudding (of bodding) kan je maken met enkel brood, maar wij (oké, eigenlijk m'n vriend) gebruiken vaak een mix van brood, vanillewafels en sandwiches. Het is tenslotte een recept om resten weg te werken.

Review: 'Same same... but different'

Geschreven op 24 september 2012 door Dieke De Prins.
24 Sep 2012

Sofie ging onlangs eten bij 'Same same ... but different' in Kortrijk. Een tien voor sfeer en gezelligheid of was het toch niet wat ze er ervan verwachtte?

Recept: Coke float en ice cream soda

Geschreven op 29 augustus 2012 door Dieke De Prins.
29 Aug 2012

Ik zag het al vaak op televisie voorbijkomen (vooral in oude films), maar ik kon me nooit iets voorstellen bij de combinatie van roomijs en frisdrank of sodawater. Het voorbije weekend besloot ik om eindelijk uit te zoeken wat die floats en soda's juist zijn en hoe ze smaken. Op het menu: een Coke float en ice cream soda met aardbeismaak.

Dr. Antonio Martin's Coco Juice

Geschreven op 22 augustus 2012 door Dieke De Prins.
22 Aug 2012

Qua drinken gaat mijn voorkeur vooral uit naar water maar wanneer ik iets nieuw of onbekend in de rekken zie, zal ik het meteen in m'n mandje gooien. Dat was niet anders toen ik bij de lokale GB Dr. Antiono Martin's Coco Juice zag staan. Ik koos de pure variant.

Subscribe to eten