Dossier: recept

Recept: worteltjes en aardappelen met rozemarijn en honing

Geschreven op 17 augustus 2014 door Dieke De Prins.
17 Aug 2014

Gekookte aardappelen en gestoofde groenten gaan al snel vervelen. Met dit recept geef je een eenvoudige en vooral lekkere twist aan een doordeweekse klassieker.

Recept: chocolade cake in a mug

Geschreven op 02 februari 2014 door Dieke De Prins.
02 Feb 2014

Vandaag is de dag dat ik officieel afscheid neem van mijn maatje XS, want ik heb ontdekt hoe je in 5 minuutjes heerlijke chocoladecake maakt!

Pinterest getest: cakebeslag in een wafelijzer

Geschreven op 03 mei 2013 door Dieke De Prins.
03 May 2013

Pinterest staat vol handige tips en tricks. Ze verzamelen op je eigen boards gaat vlot, maar soms is het tijd om er ook eens echt eentje te testen. Ik stel voor: cakebeslag in een wafelijzer.

Recept: smoothie met frambozen

Geschreven op 12 januari 2013 door Dieke De Prins.
12 Jan 2013

We zijn er even aan ontsnapt, maar nu begint de temperatuur toch wel stevig te zakken en griep doet weer stevig de ronde. Een stevige vitamineboost is dus zeker geen overbodige luxe!

Recept: broodpudding

Geschreven op 07 oktober 2012 door Dieke De Prins.
07 Oct 2012

Voor roomijs is de temperatuur al veel te sterk gezakt, dus we hebben dringend nood aan knusse zoetigheden voor bij een kop warme chocolademelk. Broodpudding (of bodding) kan je maken met enkel brood, maar wij (oké, eigenlijk m'n vriend) gebruiken vaak een mix van brood, vanillewafels en sandwiches. Het is tenslotte een recept om resten weg te werken.

Recept: Coke float en ice cream soda

Geschreven op 29 augustus 2012 door Dieke De Prins.
29 Aug 2012

Ik zag het al vaak op televisie voorbijkomen (vooral in oude films), maar ik kon me nooit iets voorstellen bij de combinatie van roomijs en frisdrank of sodawater. Het voorbije weekend besloot ik om eindelijk uit te zoeken wat die floats en soda's juist zijn en hoe ze smaken. Op het menu: een Coke float en ice cream soda met aardbeismaak.

Recept: wraps

Geschreven op 11 augustus 2012 door Dieke De Prins.
11 Aug 2012

Geen zin om na een lange dag een berg groenten te snijden en een verse tomatensaus uit je mouw te schudden? Dan heb ik het ideale recept voor jou: Easy peasy wraps met een minimum aan afwas!

De alcoholvrije Mojito

Geschreven op 29 juli 2012 door Dieke De Prins.
29 Jul 2012

Voor mij is Mojito by far de beste cocktail, maar ik zal er geen fles rum voor in huis halen. Aangezien mijn vriend niet drinkt, ben ik namelijk ook niet snel geneigd om thuis iets met alcohol te drinken. Bovendien gaat een Mojito zo vlot binnen, dat een lichtgewicht als ik in no time richting hogere sferen drijft. De oplossing? Een alcoholvrije Mojito met Canada Dry, amper te onderscheiden van the real thing!